Kasboek

Een kasboek is een handige manier om al je uitgaven bij te houden. Vaak weten mensen niet wat ze uitgeven of waar ze het aan uitgeven. Als je niet weet wat je uitgeeft is het vaak moeilijk om geld te gaan sparen.

Kleine bedragen

Wat veel mensen niet door hebben is dat het vaak de kleine bedragen zijn die oplopen. De grote uitgaven onthoud je vaak wel maar de kleine vergeet je. Door een kasboek te gebruiken krijg je inzicht in al je uitgaven dus ook in de kleine uitgaven. Je ziet precies wat je uitgeeft en waar je het aan uitgeeft.

Besparen en sparen

Als je weet wat je uitgeeft kun je ook geld gaan besparen. Je kunt in het kasboek kijken waar je geld aan uitgeeft en welke uitgaven niet nodig zijn. De uitgaven dat niet nodig zijn kun je dan laten en het geld opzij zetten. Zo begin je met besparen en sparen met het kasboek. Als je dit een aantal maanden kunt volhouden word het vanzelf een gewoonte. Aan het einde van het jaar heb je dan een flink bedrag op je bankrekening en kun je er leuke dingen van kopen of leuke dingen mee doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *