Wat is Solvency II Excel XBRL?

jun 11, 17 Wat is Solvency II Excel XBRL?

Financiële instellingen in Nederland zijn verplicht tot het aanleveren van Solvency II rapporten aan De Nederlandse Bank. De Solvency II rapporten werden voorheen op papier ingeleverd maar dit kan nu niet. De Nederlandse Bank wil dat het digitaal over het internet wordt aangeleverd en dit is mogelijk met XBRL.

De Solvency II rapporten worden eerst in Excel gemaakt omdat het een hele handige programma is voor het maken van financiële rapporten. Je kunt er makkelijk gegevens aan toevoegen en je kunt Excel ook complexe berekeningen laten maken. In een handomdraai kun je gegevens ook omzetten in overzichtelijke grafieken. Het is dan ook logisch dat de financiële instellingen hier de voorkeur aan geven.

Blijven gebruik maken van Excel is wel nog steeds mogelijk dankzij Solvency II Excel XBR. Financiële instellingen kunnen gebruik maken van Solvency II Excel XBRL om hun rapporten alsnog digitaal over het internet in XBRL aan te leveren bij De Nederlandse Bank. Dit is mogelijk doordat Solvency II Excel XBRL bestanden kan omzetten. Je kunt met deze programma Excel bestanden omzetten naar XBRL. Zo hoeft er dus niks aan de huidige methode gedaan te worden. Alleen nu in plaats van alles uit te printen kunnen ze het met Solvency II Excel XBRL omzetten naar XBRL en versturen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *